Kosiokana
4
Henkeä
100 min

Kosiokana

Raaka-aineet

1 kpl Jyväbroiler n1,2kg Yrtti-pippurimaustettu Kokonainen Broileri

2 pientä sitruunaa

KORISTELUUN:

4 kpl rosmariinioksia

4 kpl salvian oksia

8 kpl timjamin oksia

1 ruukku lehtipersiljaa

Näin se hoituu

Esilämmitä uuni (200 °C).
Rei’itä pestyt, pienet sitruunat haarukalla ja työnnä broilerin sisään.
Aseta broileri ritilällä uunivuoan pohjalle ja laita uuniin. Laske lämpöä 175 °C:een.
Paahda 15 min ja käännä broileri rintapuoli ylöspäin. Työnnä reiteen paistolämpömittari ja laita takaisin uuniin. Paahda kunnes lämpömittarin lukema on yli 75 °C ja haarukalla pistettäessä lihasneste on kirkasta (n. 60 min).
Anna levätä 10 min ja paloittele. Kaada vuokaan kertyneet nesteet kananpalojen päälle. Koristele yrteillä ja sitruunanviipaleilla. Onnea kosintaan.

Reseptit ja vinkit