Kosiokana

Työaika Kokonaisaika 1 t 40 min
4 annosta

Tämä kanaresepti on versiomme klassikkoreseptistä, joka tarinan mukaan on niin herkullinen, että sillä voi jopa varmistaa myönteisen vastauksen kosintaan. 

Raaka-aineet

1 kpl Jyväbroiler n1,2kg Yrtti-pippurimaustettu Kokonainen Broileri

2 pientä sitruunaa

KORISTELUUN:

4 kpl rosmariinioksia

4 kpl salvian oksia

8 kpl timjamin oksia

1 ruukku lehtipersiljaa

Valmistusohje

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

 

Pistele pestyt, pienet sitruunat haarukalla ja työnnä ne broilerin sisään. Laita broileri uunivuokaan ja uuniin. Laske heti lämpö 175 asteseen.

 

Paahda reilun tunnin verran, eli kunnes broileri on läpikypsää (+75 astetta) ja haarukalla pistettäessä ulostuleva lihasneste on kirkasta.

 

Anna kypsän broilerin levätä 10 min ja paloittele se sitten. Kaada vuokaan kertyneet nesteet kananpalojen päälle. Koristele yrteillä ja sitruunanviipaleilla. 

Maistuiko ruoka?