Kurpitsarisottoa ja Jyväbroileria
2
Henkeä
40 min

Kurpitsarisottoa ja Jyväbroileria

Raaka-aineet

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Katajanmarja-vadelma 390g

1 rkl rypsiöljyä

400 g myskikurpitsaa

1 rkl rypsiöljyä

suolaa

mustapippuria

100 g voita

12 kpl salvian lehteä

1 kpl iso salottisipuli

2 dl risottoriisiä

2 dl kuivaa valkoviiniä

3 dl kasvislientä

100 g parmesaania

Näin se hoituu

Tämä värikäs ja täyteläinen kurpitsarisotto on täydellinen lohturuoka syksyn viileneviin iltoihin. Voit helposti valmistaa kurpitsapyreen paahtaen ja murskaten myös itse.

Paista broilereihin väri pannulla ja kypsennä loppuun uunissa.

Kuori kurpitsa ja kuutioi se. Kaada kurpitsakuutiot leivinpaperin päälle uunipellille, ja sekoita öljy, suola ja pippuri kuutioihin. Paahda kurpitsakuutioita 200-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia. Ota puolet kuutioista pois uunista ja jatka loppujen kypsentämistä vielä 5-10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeän kypsiä. Surauta pehmeän kypsät kuutiot pyreeksi esimerkiksi sauvasekoittimella.

Sulata voi kasarissa. Lisää salvianlehdet ja paista ne rapeiksi. Siirrä salvianlehdet talouspaperille. Lisää hienonnettu sipuli sekä riisi kasariin. Kuullota riisiä hetki ja lisää viini. Lisää kasvislientä pikkuhiljaa samalla sekoitellen. Jatka kunnes riisi on melkein kypsää. Lisää kurpitsapyree ja kurpitsakuutiot ja lämmitä. Lisää lopuksi suurin osa raastetusta parmesaanista.

Nosta risotto lautasille ja asettele broilerifileet viipaleina risoton päälle. Viimeistele salvianlehdillä ja lopulla parmesaanilla.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut