Lämmin kana-riisinuudelisalaatti

Työaika Kokonaisaika 30 min
2 annosta

Tässä salaatissa kiteytyy kaikki mitä haluamme viikonloppulounaalta. Suolaisen makeaa, hieman tulisuutta sekä monta erilaista tekstuuria. Jos nuudelisalaattia sattuisi jäämään yli, maistuu se hyvin myös kylmänä, vaikkapa seuraavana päivänä.

Raaka-aineet

Pikkelöidyt kasvikset:

1 dl vettä

1/2 dl sokeria

1/2 dl riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa

1/2 kurkku viipaleina

5 retiisiä viipaleina

1 rkl hienonnettua minttua

Kastike:

1 chili viipaleina

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 limen raastettu kuori ja mehu

1/2 rkl kalakastiketta

1 rkl hunajaa

Lisäksi:

1 pkt Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Basilika-Sitruunaruoho 350g

1/2 rkl rypsiöljyä

100 g leveää riisinuudelia

1 pak choi hienonnettuna

50 g suolapähkinöitä karkeana rouheena

minttua ja thai-basilikaa koristeluun

Valmistusohje

Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Laita kurkut, retiisit ja minttu etikkaliemeen maustumaan.

 

Sekoita chili, valkosipuli, limen kuori ja mehu, kalakastike sekä hunaja keskenään kastikkeeksi.

 

Paista fileesuikaleet öljyssä pannulla kypsäksi.

 

Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada kastike lämpimien nuudelien joukkoon.

 

Kokoa nuudelit, pikkelöidyt, valutetut kasvikset, fileesuikaleet ja hienonnettu pak choi lautasille. Viimeistele pähkinöillä ja tuoreilla yrteillä.

Maistuiko ruoka?

Näillä tuotteilla onnistut