
Lämpimät villiyrtti-kanaleivät
Raaka-aineet
1 pkt Jyväbroiler Broilerin Fileepihvi Paahteinen Paprika 380g
4-6 maalaisleipäviipaletta
villiyrttejä viimeistelyyn
Romesco-kastike:
1 vihreä paprika halkaistuna:
1 jalapeno halkaistuna
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1/2 dl hienonnettuja villiyrttejä (esim. siankärsämö, voikukanlehti, ketunleipä)
1/2 dl kuorittuja manteleita
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Paistetut pikkutomaatit:
25 g voita
250 g erivärisiä pikkutomaatteja halkaistuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
Näin se hoituu
Grillaa fileepihvit tai paista ne pannulla. Anna vetäytyä hetki ja leikkaa sitten viipaleiksi.
Laita paprika, jalapeno ja valkosipuli uunipellille ja sivele öljyllä. Paahda 220-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kumoa paahdetut kasvikset korkeaan kulhoon tai blenderin kannuun ja lisää villiyrtit, mantelit, oliiviöljy, etikka, suola ja pippuri, ja surauta sauvasekoittimella tai blenderissä soseeksi.
Ruskista voi pannussa ja lisää tomaatit sekä valkosipuli pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä tomaatteja hetki voissa.
Paahda leivät grillissä tai paahtimessa. Leitä leiville romesco-kastiketta, ja lisää päälle kanaa ja tomaattia. Viimeistele villiyrteillä.