Lämpimät villiyrtti-kanaleivät
3
Henkeä
40 min

Lämpimät villiyrtti-kanaleivät

Raaka-aineet

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Fileepihvi Paahteinen Paprika 380g

4-6 maalaisleipäviipaletta

villiyrttejä viimeistelyyn

Romesco-kastike:

1 vihreä paprika halkaistuna:

1 jalapeno halkaistuna

1 valkosipulinkynsi

1 rkl oliiviöljyä

1/2 dl hienonnettuja villiyrttejä (esim. siankärsämö, voikukanlehti, ketunleipä)

1/2 dl kuorittuja manteleita

1/2 dl oliiviöljyä

1 rkl omenaviinietikkaa

suolaa

mustapippuria myllystä

Paistetut pikkutomaatit:

25 g voita

250 g erivärisiä pikkutomaatteja halkaistuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

suolaa

mustapippuria

Näin se hoituu

Kerää alkukesän monipuoliset villiyrtit talteen ja loihdi niiden avulla herkullisia sekä näyttäviä annoksia. Villiyrttien sijaan voit käyttää tässä reseptissä myös perinteisiä kaupasta saatavia yrttejä kuten vaikkapa korianteria ja minttua.

Grillaa fileepihvit tai paista ne pannulla. Anna vetäytyä hetki ja leikkaa sitten viipaleiksi.

Laita paprika, jalapeno ja valkosipuli uunipellille ja sivele öljyllä. Paahda 220-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kumoa paahdetut kasvikset korkeaan kulhoon tai blenderin kannuun ja lisää villiyrtit, mantelit, oliiviöljy, etikka, suola ja pippuri, ja surauta sauvasekoittimella tai blenderissä soseeksi.

Ruskista voi pannussa ja lisää tomaatit sekä valkosipuli pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä tomaatteja hetki voissa.

Paahda leivät grillissä tai paahtimessa. Leitä leiville romesco-kastiketta, ja lisää päälle kanaa ja tomaattia. Viimeistele villiyrteillä.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut