Mangobroileria, paahdettua parsaa ja mangosalsaa
4
Henkeä
120 min

Mangobroileria, paahdettua parsaa ja mangosalsaa

Raaka-aineet

2 kpl Jyväbroiler Tomaatti-basilika Puolikas Broileri n650g

TAI

1 kpl Jyväbroiler Yrtti-pippurimaustettu Kokonainen Broileri 12xyli1300g

200 g mangochutneyta

400 g parsaa

0,5 tl suolaa

rouhittua mustapippuria

1 rkl rypsiöljyä

Mangosalsa:

1 kpl syöntikypsä mango

100 g kirsikkatomaatteja

1 kpl kevätsipuli

0,5 kpl chili

1 rkl oliiviöljyä

1 kpl lime

0,5 dl basilikan lehtiä

0,5 tl suolaa

Näin se hoituu

Mangochutneylla glaseerattu rapeapintainen broileri, värikäs mangosalsa ja napakan kypsiksi pannulla paahdetut parsat ovat kevätruokaa parhaimmillaan.

Ota broileri huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.

(Halkaise kokonainen broileri kahteen osaan.) Sivele mangochutney broilerin nahan alle ja sen päälle. Aseta puolikkaat broilerit nahkapuoli ylöspäin vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori mango, poista kivi leikkaamalla hedelmäliha irti litteän kiven molemmin puolin ja kuutioi. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja viipaloi kevätsipuli. Hienonna chili ja basilika. Sekoita kaikki mangosalsan aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Leikkaa parsoista kovat tyvet pois ja pyöritä suolalla sekä pippurilla maustetussa öljyssä. Paista pannulla 8–10 minuuttia välillä käännellen.

Nostele tarjoiluvadille parsat ja broilerin puolikkaat, ja lusikoi päälle mangosalsa.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut