
Martinin chimichurri-grillikana ja guacamole
Raaka-aineet
1 pkt Jyväbroiler Chili-Paprika Halsteribroileri n1,3kg
Guacamole:
2 kypsää avocadoa
3-4 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
3-4 limen mehu
1 punainen chili hienonnettuna
2-3 rkl hienonnettua korianteria
2-3 rkl silputtua kevät- tai ruohosipulia
suolaa ja pippuria
1 (tomaatti kaltattuna ja kuutioituna)
Chimichurri:
3-4 rkl silputtua korianteria
3-4 rkl silputtua lehtipersiljaa
2-3 valkosipulinkynttä murskattuna
1-2 salottisipulia hienonnettuna
1 punainen tai vihreä chili hienonnettuna
1 sitruunan mehu ja kuori
2-3 rkl vettä
5-6 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl kuivattua oreganoa
suolaa ja pippuria
Aateloitu parsakaali:
1 ltr vettä
1-2 tl suolaa
1 parsakaali käsin pienittynä
4-5 rkl voita
2-3 rkl silputtua korianteria
3-4 rkl parmesaaniraastetta
Polenta:
oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
1-2 salottisipulia hienonnettuna
1-2 tl curryjauhetta
1-1 1/2 dl polentajauhoja
5 dl kuumaa kana- tai kasvislientä
1-2 dl kermaa
2-3 rkl voita
1-2 sitruunan kuori ja mehu
suolaa
valkopippuria
4-5 rkl raastettua parmesaania
Näin se hoituu
Ota halsteribroileri huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen grillausta. Poista broileri pakkauksesta ja aseta se grilliin sellaisenaan tai halsterissa. Grillaa broileria välillä käännellen, kunnes lihan sisälämpötila paksuimmasta kohdasta on 75 astetta.
Sekoita kaikki chimichurrin ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa tarjoiluun saakka.
Muussaa avocado haarukalla tai sauvasekoittimella. Lisää loput ainekset, tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa. Halutessasi voit lisätä guacamoleen myös kaltattua, pieneksi pilkottua tomaattia.
Kiehauta vesi ja suola. Lisää joukkoon parsakaalit ja keitä, kunnes ovat kypsyneet purtavan ”al denteksi”, eli ovat keskeltä vielä kiinteitä. Kaada vesi pois, lisää päälle voi nokareina, korianteri ja parmesaania. Tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa.
Laita oliiviöljy kattilaan valkosipulin, salottisipulin ja curryjauheen kanssa. Kuullota hetki, mutta älä ruskista. Lisää joukkoon polentajauhot sekä kuuma liemi vähitellen joukkoon koko ajan samalla hämmentäen. Kun puuro alkaa paksuuntumaan, lisää kerma, voi ja sitruunan kuoriraaste ja mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää ihan lopuksi parmesaani.
Lusikoi chimuchurri kypsän halsteribroilerin pintaan. Tarjoile parsakaalien, polentan ja guacamolen kanssa.