Meksikolainen kanapizza
2
Henkeä
180 min

Meksikolainen kanapizza

Raaka-aineet

Pohja:

2 dl vettä

2 tl kuivahiivaa

0,75 tl suolaa

5-6 dl vehnäjauhoja tai pizzajauhoja

Tomaattikastike:

400 g tomaattimurskaa

1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna

0,5 tl suolaa

1-2 tl sokeria

1 rkl punaviinietikkaa

Täytteet:

1 kpl pallo mozzarellajuustoa

1 pkt Jyväbroiler 390g Broilerin Filee Persilja-valkosipuli

Tarjoiluun:

maissinjyviä

avocadoa viipaleina

kirsikkatomaatteja

mustapapuja (mausta suolalla, savupaprikalla ja limetin mehulla)

limetin mehulla) ranskankermaa

tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

Näin se hoituu

Tee ensin taikina. Lämmitä vesi ja sekoita kuivahiiva ja suola veteen. Lisää jauhoja vähitellen samalla vaivaten. Vaivaa, kunnes taikinaan muodostuu kunnon sitko. Taikinan tulee olla pehmeää ja kimmoisaa. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä kaksi tuntia tai jääkaapissa vähintään kaksinkertainen aika.

Laita kastikkeen ainekset kattilaan. Hauduta noin puoli tuntia. Soseuta tarvittaessa.

Kuumenna uuni hyvin kuumaksi (noin 250 astetta). Painele taikinasta valtaosa ilmoista pois ja kaulitse se ohueksi pohjaksi. Levitä päälle tomaattikastiketta, pieniksi paloiksi leikattu broilerin filee ja mozzarella. Paista pizzaa noin 15 minuuttia tai kunnes pizza on valmis ja broileri kypsää. Tarjoile maissinjyvien, viipaloidun avokadon, tomaattien, maustettujen mustapapujen, ranskankerman ja yrttien kanssa. Jokainen saa kasata kylmät lisätäytteet pizzapalansa päälle makunsa mukaan.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut