
Satay-kanaminivartaat maapähkinäkastikkeella
Raaka-aineet
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
200 g kookosmaitoa
3 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
1 tl kurkumaa
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl ruokosokeria
1 pkt Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Naturelli 330g
4 kevätsipulia muutaman sentin paloina
1 rkl rypsiöljyä
suolaa ja pippuria
Sataykastike:
3 rkl maapähkinävoita
2 rkl soijakastiketta
1 kpl limen mehu ja raastettu kuori
1 rkl sriracha kastiketta
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl raastettua inkivääriä
Lisäksi:
tuoretta korianteria ja limen lohkoja
Näin se hoituu
Sekoita valkosipuli, kookosmaito, soijakastike, kalakastike, kurkuma, inkivääri ja ruokosokeri keskenään. Sekoita maustekastike broilerinsuikaleisiin ja anna maustua vähintään kaksi tuntia.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää hieman kylmää vettä, lusikallinen tai kaksi, jotta koostumuksesta tulee sopiva.
Täytä pienet vartaat niin, että yhteen vartaaseen tulee kaksi suikaletta broileria ja pala kevätsipulia. Grillaa vartaat tai paista ne pannulla tilkassa öljyä. Mausta vielä suolalle ja pippurilla.
Pirskottele kastiketta vartaiden päälle ja viimeistele vati korianterilla sekä limen lohkoilla.