Satay-kanaminivartaat maapähkinäkastikkeella
4
Henkeä
150 min

Satay-kanaminivartaat maapähkinäkastikkeella

Raaka-aineet

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

200 g kookosmaitoa

3 rkl soijakastiketta

1 rkl kalakastiketta

1 tl kurkumaa

1 rkl raastettua inkivääriä

1 rkl ruokosokeria

1 pkt Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Naturelli 330g

4 kevätsipulia muutaman sentin paloina

1 rkl rypsiöljyä

suolaa ja pippuria

Sataykastike:

3 rkl maapähkinävoita

2 rkl soijakastiketta

1 kpl limen mehu ja raastettu kuori

1 rkl sriracha kastiketta

1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 tl raastettua inkivääriä

Lisäksi:

tuoretta korianteria ja limen lohkoja

Näin se hoituu

Indonesian katukojujen klassikko, satay-vartaat taipuvat erinomaisesti sormisyötäväksi joka maistuu vaikkapa vappubrunssilla. Parhaan tuloksen saat kun marinoit broilerisuikaleita yön yli ja kypsennät vartaat grillissä. Herkkua syntyy kuitenkin myös nopeammalla marinoimisella ja pannulla paistaessa.

Sekoita valkosipuli, kookosmaito, soijakastike, kalakastike, kurkuma, inkivääri ja ruokosokeri keskenään. Sekoita maustekastike broilerinsuikaleisiin ja anna maustua vähintään kaksi tuntia.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää hieman kylmää vettä, lusikallinen tai kaksi, jotta koostumuksesta tulee sopiva.

Täytä pienet vartaat niin, että yhteen vartaaseen tulee kaksi suikaletta broileria ja pala kevätsipulia. Grillaa vartaat tai paista ne pannulla tilkassa öljyä. Mausta vielä suolalle ja pippurilla.

Pirskottele kastiketta vartaiden päälle ja viimeistele vati korianterilla sekä limen lohkoilla.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut