
Minnan Thaimaallinen varrasmatka
Raaka-aineet
2 pkt Jyväbroiler Broilerin Fileevarras Merisuola 400g
1 rkl chilitahnaa
1 murskattu valkosipuli
2 rkl öljyä
suolaa ja pippuria
Thai-satay-kastike:
4-5 valkosipulinkynttä murskattuna
1-2 sitruunaruohoa murskattuna
1 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
1-2 limen mehu ja kuori
150 g maapähkinävoita
2 dl kookosmaitoa
1 rkl kalakastiketta
3-4 rkl soijaa
1-2 rkl chilitahnaa
2-3 rkl ruokosokeria
1-2 limen lehteä
1-2 rkl siideriviinietikkaa
Grillatut gem-salaatit gremolatan kera:
4 gem-salaattia
1 ruukku persiljaa
2-3 valkosipulinkynttä murskattuna
2-3 rkl minttua
1/2 - 1 dl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
suolaa ja pippuria
Koristeeksi:
silputtua korianteria
maapähkinärouhetta
tuoretta chiliä viipaloituna
Näin se hoituu
Sekoita chilitahna, valkosipuli, öljy, suola ja pippuri keskenään. Sivele tai sekoita maustetahna vartaisiin ja anna maustua puolisen tuntia.
Sekoita valkosipuli, sitruunaruoho, inkivääri, korianteri ja limen kuori tasaiseksi tahnaksi. Laita tahna kattilaan ja lisää maapähkinävoi, kookosmaito, kalakastike, soija, chilitahna, sokeri ja limen lehdet. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää etikka ja limen mehu ja tarkista maku. Mausta lisää tarvittaessa. Mikäli kastike tuntuu liian paksulta, voit halutessasi ohentaa sitä vedellä.
Leikkaa salaatit pituussuunnassa kahtia. Sekoita muut ainekset tehosekoittimessa tai morttelissa tasaiseksi. Penslaa salaatinpuolikkaat gremolatalla.
Grillaa vartaat kauniin ruskeiksi ja läpikypsiksi. Grillaa myös salaatit kauniin ruskeiksi. Tarjoile vartaat ja grillatun salaatin kera ja satay-kastikkeen kera. Viimeistele annokset korianterilla, pähkinärouheella ja chilillä.