
Nduja-kanaragu ja flat bread
Raaka-aineet
1 kpl Jyväbroiler Chili-Paprika Halsteribroileri n1,3kg
100 g ndujaa tai tulista chorizoa
1 sipuli hienonnettuna
3 valkopulinkynttä hienonnettuna
100 g aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
800 g tomaattimurskaa
5 dl kanalientä
2 tl savupaprikaa
suolaa
mustapippuria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 rkl hienonnettua oreganoa
Flat bread:
2 1/2 dl kikhernejauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl oliiviöljyä
1/2 tl chilirouhetta
voita paistamiseen
Tarjoiluun:
200 g (mustaa) riisiä
suolaa
150 g ranskankermaa
1 limen raastettu kuori ja mehu
150 g queso frescoa tai fetajuustoa
Näin se hoituu
Kypsennä halsteribroileri 180-asteisessa uunissa. Irrota broilerin liha lämpimänä luista ja revi käsin pienemmäksi.
Murustele nduja käsin pannulle, ja paista kunnes rasva alkaa irtoamaan. Lisää sipuli, valkosipuli ja tomaattisuikaleet, ja kuullota hetki. Lisää tomaattimurska, kanaliemi ja savupaprika. Hauduta miedolla lämmöllä kasaan noin tunti. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla, sitruunan kuorella ja mehulla sekä oreganolla. Lisää vettä hauduttamisen aikana, jos ragu näyttää kiehuneen liikaa kasaan.
Sekoita kikhernejauhot ja suola keskenään. Lisää joukkoon vesi, oliiviöljy sekä chilirouhe, ja alusta hetki. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia ja pyöritä siitä pieniä palloja. Muotoile palloista käsin ohuita lättyjä ja paista voissa pannulla molemmin puolin.
Keitä musta riisi suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Sekoita ranskankermaan limen kuori ja mehu. Murenna juusto. Tarjoile ragu riisin, leivän, ranskankerman ja juuston kera.