
Paahdettu maa-artisokkakeitto Jyväbroilerilla
Raaka-aineet
1 kg maa-artisokkaa
2 kpl isoa jauhoista perunaa
1 kpl sipuli
2 rkl rypsiöljyä
suolaa
2 ltr kana- tai kasvislientä
4 dl kuohukermaa
mustapippuria
1 pkt (350-390 g) Jyväbroiler Broilerin fileitä (esim. merisuola tai rosmariini-karpalo)
Yrttiöljy
1 dl tuoretta hienonnettua salviaa
0,5 dl rypsiöljyä
1 kpl pieni valkosipulinkynsi
Koristeluun
miniversoja ja/tai -yrttejä
Näin se hoituu
Pese maa-artisokat huolellisesti. Kuori perunat ja sipuli. Pilko maa-artisokat, perunat ja sipuli. Sekoita paloihin 1 rkl öljyä ja mausta suolalla. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kiehauta liemi kattilassa. Lisää paahdetut kasvikset ja soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto ennen tarjoilua.
Ruskista fileet molemmin puolin pannulla öljyssä ja kypsennä loppuun 200-asteisessa uunissa, noin 15 minuutin ajan. Leikkaa kypsät fileet ohuiksi viipaleiksi.
Surauta salvia, rypsiöljy ja kuorittu valkosipulinkynsi sauvasekoittimella tasaiseksi yrttiöljyksi.
Annostele keitto lautaselle, aseta kanafileet keiton päälle, kaada päälle salviaöljyä ja viimeistele miniversoilla ja/tai -yrteillä.