Paistettua katajanmarja-vadelmabroilerinfileetä, valkosipuli-vuohenjuustorisottoa ja vadelmavinegrettiä
4
Henkeä
40 min

Paistettua katajanmarja-vadelmabroilerinfileetä, valkosipuli-vuohenjuustorisottoa ja vadelmavinegrettiä

Raaka-aineet

2 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Katajanmarja-vadelma 390g

3 rkl rypsiöljyä

suolaa

Vadelmavinaigretti:

1,5 dl vadelmia

1 dl rypsiöljyä

0,5 dl vadelmaviinietikkaa tai punaviinietikkaa

0,5 dl oliiviöljyä

2 rkl sokeria

1 tl suolaa

Valkosipuli-vuohenjuustorisotto:

2 kpl salottisipulia

4 kpl valkosipulinkynttä

1 dl oliiviöljyä

3 dl risottoriisiä

2 dl valkoviiniä

7 dl kanalientä

150 g vuohenjuustoa (tai muuta juustoa maun mukaan)

suolaa

mustapippuria

Näin se hoituu

Surauta kaikki vinegretin raaka-aineet sekaisin tehosekoittimella tai sauvaseloittimella. Laita vinegretti jääkaappiin odottamaan.

Paista broilerinfileet mehukkaan kypsiksi paistinpannulla rypsiöljyssä pakkauksen ohjeen mukaan. Ripottele pinnalle suolaa makusi mukaan.

Leikkaa sipulit ja valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi ja kuullota niitä oliiviöljyssä paistokasarissa miedolla lämmöllä. Lisää risottoriisi joukkoon ja jatka hetki kuullottamista, kunnes riisin jyvät muuttuvat lasimaisiksi. Kaada valkoviini kasariin ja anna riisin imeä neste sisäänsä. Lisää kanalientä pienissä erissä ja sekoittele risottoa varoen. Kun riisi on sopivan kypsää, nosta kasari pois liedeltä ja lisää joukkoon vuohenjuusto joko paloina tai raastettuna hellästi sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan ja tarjoile välittömästi broilerinfileiden ja vadelmavinegretin kanssa.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut