
Pekoniin kiedotut, aprikoosilla ja pekaanipähkinöillä täytetyt rintafileet
Raaka-aineet
2 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Rucola-Appelsiini 390 g
1/2 pkt Jyväbroileri broileripekoni 120 g
Täyte:
1 1/2 pkt Jyväbroileri broileripekoni 120 g hienonnettuna
1 sipuli kuutioituna
1 dl kuivattuja aprikooseja
1 dl pekaanipähkinöitä
tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä
Uunivuokaan:
1 kg tummia luumuja puolitettuna ja kivet poistettuna
1 rkl hunajaa
2 rkl valkoviinietikkaa
1 1/2 tl suolaa
1 kpl pekaanipähkinöitä
Näin se hoituu
Ota fileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
Valmista täyte. Kuullota pekoni ja sipuli pannulla. Lisää pannulle loput täytteen aineet ja paistele vielä hetki. Surauta seos tehosekoittimessa ja sauvasekoittimella tahnaksi. Leikkaa fileet sivusta kunnon taskut täytettä varten. Lisää ruokalusikallinen täytettä kunkin fileen sisään. Kääräise pekonisiivut fileiden ympärille, niin että pekonin pää jää fileen alle.
Mausta luumut hunajalla, valkoviinietikalla ja suolalla. Levitä luumut uunivuoan pohjalle ja lisää joukkoon pähkinät. Ruskista fileet kuumalla pannulla tilkassa öljyä kummaltakin puolelta. Nosta fileet uunivuokaan luumujen päälle ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 20 min, kunnes fileiden sisälämpötila on 75 astetta.