Pekoniin kiedotut, aprikoosilla ja pekaanipähkinöillä täytetyt rintafileet
4
Henkeä
45 min

Pekoniin kiedotut, aprikoosilla ja pekaanipähkinöillä täytetyt rintafileet

Raaka-aineet

2 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Rucola-Appelsiini 390 g

1/2 pkt Jyväbroileri broileripekoni 120 g

Täyte:

1 1/2 pkt Jyväbroileri broileripekoni 120 g hienonnettuna

1 sipuli kuutioituna

1 dl kuivattuja aprikooseja

1 dl pekaanipähkinöitä

tuoretta timjamia

mustapippuria myllystä

Uunivuokaan:

1 kg tummia luumuja puolitettuna ja kivet poistettuna

1 rkl hunajaa

2 rkl valkoviinietikkaa

1 1/2 tl suolaa

1 kpl pekaanipähkinöitä

Näin se hoituu

Suolaisen ja makean liitto toimii aina. Nämä kananfileet täytetään ihanalla, aprikoosi-pekaanipähkinä täytteellä, ja tarjoillaan paahdettujen luumujen kera. Kokonaisuuden kruunaa suolaisen rapsakka kanapekoni.

Ota fileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.

Valmista täyte. Kuullota pekoni ja sipuli pannulla. Lisää pannulle loput täytteen aineet ja paistele vielä hetki. Surauta seos tehosekoittimessa ja sauvasekoittimella tahnaksi. Leikkaa fileet sivusta kunnon taskut täytettä varten. Lisää ruokalusikallinen täytettä kunkin fileen sisään. Kääräise pekonisiivut fileiden ympärille, niin että pekonin pää jää fileen alle.

Mausta luumut hunajalla, valkoviinietikalla ja suolalla. Levitä luumut uunivuoan pohjalle ja lisää joukkoon pähkinät. Ruskista fileet kuumalla pannulla tilkassa öljyä kummaltakin puolelta. Nosta fileet uunivuokaan luumujen päälle ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 20 min, kunnes fileiden sisälämpötila on 75 astetta.