
Pestokanaa, Aura-pastasalaattia ja paahdettua persimonia
Raaka-aineet
Pikkelöity kurkku:
1/2 dl etikkaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vettä
1 kurkku siivutettuna
Aura-juustokastike:
1/2 dl kermaa
50 g Aura-juustoa murennettuna
1 dl ranskankermaa
ripaus mustapippuria
1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee & Yrttiöljy Pesto 370g
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
2 persimonia viipaleina tai lohkottuna
100 g pastaa
Näin se hoituu
Kuumenna kattilassa kerma ja sulata joukkoon Aura-juusto. Sekoita jäähtynyt seos ranskankerman joukkoon. Mausta mustapippurilla.
Ota fileet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsentämistä. Paista kuumalla pannulla tilkassa öljyä noin 2–4 min välillä kääntäen, laske pannun lämpötila miedolle lämmölle, ja jatka kypsentämistä 15–20 minuuttia, kunnes sisälämpötila on +75°C.
Laita persimonit uunivuokaan. Mausta suolalla ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Keitä pasta kypsäksi. Sekoita Aura-juustokastike jäähtyneen pastan joukkoon, lisää pikkelöidyt kurkut, paahdetut persimonit, granaattiomenansiemenet ja rucolaa. Siivuta fileet salaatin päälle.
Vinkki: Saat granaattiomenen siemenet siististi irti, kun peset granaattiomenan, ja halkaiset sen sen jälkeen kylmällä vedellä täytetyssä kulhossa. Vesi estää roiskeet, ja voit irrotella siemenet veden suojassa. ”Roskat” nousevat pintaan ja siemenet painuvat pohjaan.