Pestokanaa, Aura-pastasalaattia ja paahdettua persimonia
2
Henkeä
60 min

Pestokanaa, Aura-pastasalaattia ja paahdettua persimonia

Raaka-aineet

Pikkelöity kurkku:

1/2 dl etikkaa

1 dl sokeria

1 1/2 dl vettä

1 kurkku siivutettuna

Aura-juustokastike:

1/2 dl kermaa

50 g Aura-juustoa murennettuna

1 dl ranskankermaa

ripaus mustapippuria

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee & Yrttiöljy Pesto 370g

2 rkl öljyä

1/2 tl suolaa

2 persimonia viipaleina tai lohkottuna

100 g pastaa

Näin se hoituu

Kiehauta etikka, sokeri ja vesi kattilassa. Jäähdytä ja lisää joukkoon kurkku. Anna pikkelöityjen kurkkujen maustua mielellään seuraavaan päivään, tarvittaessa ne voi toki nauttia jo tunnin-parin maustumisen jälkeen.

Kuumenna kattilassa kerma ja sulata joukkoon Aura-juusto. Sekoita jäähtynyt seos ranskankerman joukkoon. Mausta mustapippurilla.

Ota fileet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsentämistä. Paista kuumalla pannulla tilkassa öljyä noin 2–4 min välillä kääntäen, laske pannun lämpötila miedolle lämmölle, ja jatka kypsentämistä 15–20 minuuttia, kunnes sisälämpötila on +75°C.

Laita persimonit uunivuokaan. Mausta suolalla ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Keitä pasta kypsäksi. Sekoita Aura-juustokastike jäähtyneen pastan joukkoon, lisää pikkelöidyt kurkut, paahdetut persimonit, granaattiomenansiemenet ja rucolaa. Siivuta fileet salaatin päälle.

Vinkki: Saat granaattiomenen siemenet siististi irti, kun peset granaattiomenan, ja halkaiset sen sen jälkeen kylmällä vedellä täytetyssä kulhossa. Vesi estää roiskeet, ja voit irrotella siemenet veden suojassa. ”Roskat” nousevat pintaan ja siemenet painuvat pohjaan.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut