Pestokanaa, Aura-pastasalaattia ja paahdettua persimonia
2
Henkeä
60 min

Pestokanaa, Aura-pastasalaattia ja paahdettua persimonia

Raaka-aineet

Pikkelöity kurkku:

1/2 dl etikkaa

1 dl sokeria

1 1/2 dl vettä

1 kurkku siivutettuna

Aura-juustokastike:

1/2 dl kermaa

50 g Aura-juustoa murennettuna

1 dl ranskankermaa

ripaus mustapippuria

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee & Yrttiöljy Pesto 370g

2 rkl öljyä

Näin se hoituu

Suolainen sinihomejuustokastike ja makeaksi uunissa paahdetut persimonit ovat salaatissa yrttisen kanafileen makupareina. Täyteläinen salaatti viimeistellään upeilla granaattiomenan siemenillä.

Kiehauta etikka, sokeri ja vesi kattilassa. Jäähdytä ja lisää joukkoon kurkku. Anna pikkelöityjen kurkkujen maustua mielellään seuraavaan päivään, tarvittaessa ne voi toki nauttia jo tunnin-parin maustumisen jälkeen.

Kuumenna kattilassa kerma ja sulata joukkoon Aura-juusto. Sekoita jäähtynyt seos ranskankerman joukkoon. Mausta mustapippurilla.

Ota fileet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsentämistä. Paista kuumalla pannulla tilkassa öljyä noin 2–4 min välillä kääntäen, laske pannun lämpötila miedolle lämmölle, ja jatka kypsentämistä 15–20 minuuttia, kunnes sisälämpötila on +75°C.

Keitä pasta kypsäksi. Laita persimonit uunivuokaan, mausta suolalla ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Sekoita Aura-juustokastike jäähtyneen pastan joukkoon, lisää pikkelöidyt kurkut, paahdetut persimonit, granaattiomenansiemenet ja rucolaa. Siivuta fileet salaatin päälle.

Vinkki: Saat granaattiomenen siemenet siististi irti, kun peset granaattiomenan ja halkaiset sen sen jälkeen kylmällä vedellä täytetyssä kulhossa. Vesi estää roiskeet, ja voit irrotella siemenet veden suojassa. ”Roskat” nousevat pintaan ja siemenet painuvat pohjaan.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut