Pestokanaa, pistaasiparsaa ja vaahdotettua fetaa
4
Henkeä
60 min

Pestokanaa, pistaasiparsaa ja vaahdotettua fetaa

Raaka-aineet

2 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee & Yrttiöljy Pesto 370g

1/2 rkl rypsiöljyä

Pistaasiparsat:

500 g vihreää parsaa

1 rkl pistaasiöljyä

1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori

suolaa

mustapippuria

Vaahdotettu feta:

200 g fetajuustoa

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 dl kreikkalaista jogurttia

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl hunajaa

suolaa

mustapippuria

Viimeistelyyn:

20 g rucolaa

50 g pistaasipähkinöitä karkeana rouheena

Näin se hoituu

Kevään varma merkki on parsasesonki. Tässä reseptissä parsa maustetaan pistaasilla ja tarjoillaan yrttiöljyllä viimeistellyn­ Jyväbroilerin fileen ja suussa sulavan vaahdotetun fetan kanssa.

Ota fileet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsentämistä. Poista parsoista puiset kannat ja mausta pistaasiöljyllä, sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella, sekä suolalla ja pippurilla.

Grillaa fileet kypsiksi. Sivele pakkauksen mukana tullut yrttiöljy kypsien fileiden päälle ja anna maustua hetki jälkilämmöllä. Voit kypsentää fileet myös uunissa. Silloin suosittelemme ruskistamaan fileisiin ensin kauniin värin pannulla, ja jatkamaan kypsennystä sitten 180-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia, kunnes fileet ovat läpikypsiä.

Murustele fetajuusto tehosekoittimeen tai sauvasekoittimelle sopivaan kulhoon. Lisää valkosipuli, jogurtti, oliiviöljy, hunaja, suola ja pippuri, ja surauta tasaiseksi ja kuohkeaksi.

Grillaa (tai paista pannulla) parsat napakan kypsiksi.

Tarjoile fileet paistettujen parsojen ja vaahdotetun fetan kanssa. Viimeistele annokset rucolalla ja rouhituilla pistaasipähkinöillä.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut