
Pestokanaa, pistaasiparsaa ja vaahdotettua fetaa
Raaka-aineet
2 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee & Yrttiöljy Pesto 370g
1/2 rkl rypsiöljyä
Pistaasiparsat:
500 g vihreää parsaa
1 rkl pistaasiöljyä
1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
suolaa
mustapippuria
Vaahdotettu feta:
200 g fetajuustoa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 dl kreikkalaista jogurttia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
Viimeistelyyn:
20 g rucolaa
50 g pistaasipähkinöitä karkeana rouheena
Näin se hoituu
Ota fileet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsentämistä. Poista parsoista puiset kannat ja mausta pistaasiöljyllä, sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella, sekä suolalla ja pippurilla.
Paista fileisiin kaunis väri molemmin puolin öljyssä pannulla. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia kunnes fileet ovat kypsiä. Sivele pakkauksen mukana tullut yrttiöljy kypsien fileiden päälle ja anna maustua hetki jälkilämmöllä.
Murustele fetajuusto tehosekoittimeen tai sauvasekoittimelle sopivaan kulhoon. Lisää valkosipuli, jogurtti, oliiviöljy, hunaja, suola ja pippuri, ja surauta tasaiseksi ja kuohkeaksi.
Paista parsat pannulla napakan kypsiksi.
Tarjoile fileet paistettujen parsojen ja vaahdotetun fetan kanssa. Viimeistele annokset rucolalla ja rouhituilla pistaasipähkinöillä.