
Pestokanaa, pistaasiparsaa ja vaahdotettua fetaa
Raaka-aineet
2 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee & Yrttiöljy Pesto 370g
1/2 rkl rypsiöljyä
Pistaasiparsat:
500 g vihreää parsaa
1 rkl pistaasiöljyä
1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
suolaa
mustapippuria
Vaahdotettu feta:
200 g fetajuustoa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 dl kreikkalaista jogurttia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
Viimeistelyyn:
20 g rucolaa
50 g pistaasipähkinöitä karkeana rouheena
Näin se hoituu
Ota fileet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsentämistä. Poista parsoista puiset kannat ja mausta pistaasiöljyllä, sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella, sekä suolalla ja pippurilla.
Grillaa fileet kypsiksi. Sivele pakkauksen mukana tullut yrttiöljy kypsien fileiden päälle ja anna maustua hetki jälkilämmöllä. Voit kypsentää fileet myös uunissa. Silloin suosittelemme ruskistamaan fileisiin ensin kauniin värin pannulla, ja jatkamaan kypsennystä sitten 180-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia, kunnes fileet ovat läpikypsiä.
Murustele fetajuusto tehosekoittimeen tai sauvasekoittimelle sopivaan kulhoon. Lisää valkosipuli, jogurtti, oliiviöljy, hunaja, suola ja pippuri, ja surauta tasaiseksi ja kuohkeaksi.
Grillaa (tai paista pannulla) parsat napakan kypsiksi.
Tarjoile fileet paistettujen parsojen ja vaahdotetun fetan kanssa. Viimeistele annokset rucolalla ja rouhituilla pistaasipähkinöillä.