Piri piri -Jyväbroileria ja kookospolentaa
2
Henkeä
60 min

Piri piri -Jyväbroileria ja kookospolentaa

Raaka-aineet

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Merisuola 350g

200 g kikherneitä

200 g kirsikkatomaatteja

1/2 rkl oliiviöljyä

1 rkl ras el hanout -mausteseosta

suolaa

lehtikaalia (tai pinaattia)

Piri piri -marinadi:

3 kpl bird eye -chiliä (tai yksi punainen chili)

2 kpl valkosipulinkynttä

1 sitruunan mehu

1/2 dl oliiviöljyä

1 rkl hienonnettua korianteria

2 tl savupaprikaa

1 tl juustokuminaa

suolaa ja mustapippuria

Kookospolenta:

1/2 rkl tomaattipyreetä

1/2 tl valkosipulijauhetta

1/2 tl inkiväärijauhetta

1 rkl oliiviöljyä

1 dl kookosmaitoa

1 dl kasvislientä

1 dl polentaa

suolaa

Näin se hoituu

Piri pirillä maustettu Jyväbroiler vie makumatkalle ympäri Afrikkaa. Etelä-Afrikan tulinen piri piri, keskiosien täyteläinen kookospolenta ja pohjoisen ras el hanoutilla maustetut kikherneet luovat yhdessä todellisen herkkuannoksen.

Tee ensin piri piri -marinadi. Surauta chilit, valkosipuli, sitruunan mehu, oliiviöljy, korianteri ja mausteet sauvasekoittimella sekaisin. Marinoi broilerinfileitä piri piri -marinadissa noin puoli tuntia.

Pyöräytä sekaisin kikherneet, tomaatit, oliiviöljy, ras el hanout sekä ripaus suolaa. Levitä seos vuoan tai pellin pohjalle ja paahda 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Paista sillä välin broilerinfileisiin väri pannulla. Lisää lehtikaalin versot ja broilerifileet vuokaan ja jatka paistamista vielä 20–25 minuuttia.

Kuullota tomaattipyreetä, valkosipulijauhetta ja inkiväärijauhetta hetki kasarissa oliiviöljyssä. Lisää joukkoon kookosmaito sekä kasvisliemi. Kiehauta ja lisää joukkoon polenta ja suola. Laske lieden lämpöä, kypsennä polenta puuromaiseksi ja tarjoile broilerifileiden, kikherneiden ja tomaattien kera.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut