Raparperi-bbq-broileria ja raparperi-kaalisalaattia
4
Henkeä
120 min

Raparperi-bbq-broileria ja raparperi-kaalisalaattia

Raaka-aineet

1 kpl Jyväbroiler Yrtti-Pippurimaustettu Kokonainen Broileri n1,3kg

Mansikka-bbq-marinadi:

1 kpl sipuli hienonnettuna

2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 rkl rypsiöljyä

0,5 tl cayennepippuria

2 dl ketsuppia

2 rkl valkoviinietikkaa

2 rkl Worcester-kastiketta

2 rkl dijonsinappia

2 rkl hunajaa

0,5 tl Tabascoa

2 dl pilkottuja mansikoita

1 dl pilkottua raparperia

Raparperi-kaalisalaatti:

0,5 kpl pieni valkokaali suikaloituna

1 kpl raparperin varsi ohuina viipaleina

0,5 dl majoneesia

2 tl omenaviinietikkaa

1 rkl dijonsinappia

2 tl sokeria

0,5 tl suolaa

0,5 tl rouhittua mustapippuria

1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

Näin se hoituu

Monipuolinen raparperi kuuluu satokauden ensimmäisiin herkkuihin. Mansikoiden kera se antaa ihanaa makeutta bbq-marinadiin, kun taas kaalisalaattiin se tuo kirpeyttä sekä rakennetta.

Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon cayennepippuri, ketsuppi, etikka, Worcester, sinappi, hunaja ja Tabasco. Kiehauta seos ja lisää joukkoon mansikat ja raparperi. Keitä hetki kasaan ja surauta sauvasekoittimella sileäksi. Sivele marinadia kauttaaltaan kokonaisen broilerin päälle. Paista broileri kypsäksi 175-asteisessa uunissa, tämä vie noin 1,5 tuntia. Lisää marinadia siveltimellä broilerin pintaan muutaman kerran kypsentämisen aikana.

Sekoita kaali ja raparperi muiden kaalisalaatin ainesten kanssa ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut