
Raparperi-bbq-broileria ja raparperi-kaalisalaattia
Raaka-aineet
1 kpl Jyväbroiler Yrtti-Pippurimaustettu Kokonainen Broileri n1,3kg
Mansikka-bbq-marinadi:
1 kpl sipuli hienonnettuna
2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl rypsiöljyä
0,5 tl cayennepippuria
2 dl ketsuppia
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl Worcester-kastiketta
2 rkl dijonsinappia
2 rkl hunajaa
0,5 tl Tabascoa
2 dl pilkottuja mansikoita
1 dl pilkottua raparperia
Raparperi-kaalisalaatti:
0,5 kpl pieni valkokaali suikaloituna
1 kpl raparperin varsi ohuina viipaleina
0,5 dl majoneesia
2 tl omenaviinietikkaa
1 rkl dijonsinappia
2 tl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
Näin se hoituu
Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon cayennepippuri, ketsuppi, etikka, Worcester, sinappi, hunaja ja Tabasco. Kiehauta seos ja lisää joukkoon mansikat ja raparperi. Keitä hetki kasaan ja surauta sauvasekoittimella sileäksi. Sivele marinadia kauttaaltaan kokonaisen broilerin päälle. Paista broileri kypsäksi 175-asteisessa uunissa, tämä vie noin 1,5 tuntia. Lisää marinadia siveltimellä broilerin pintaan muutaman kerran kypsentämisen aikana.
Sekoita kaali ja raparperi muiden kaalisalaatin ainesten kanssa ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.