
Ras el hanout -uunikana
Raaka-aineet
100 g pehmeää voita
2 rkl Ras el hanout -mausteseosta
1,5 tl suolaa
1 kpl Jyväbroiler Kokonainen Broileri Naturelli n1,1kg
1 pkt fetajuustoa
2 dl pieniä kivettömiä mustia oliiveja
500 g terttukirsikkatomaatteja
Näin se hoituu
reseptin kehittäjä Mari Moilanen, Jotain maukasta -blogi
Nosta broileri huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen valmistusta. Sekoita voin joukkoon Ras el hanout -mausteseos ja suola. Pyyhi broileri kuivaksi. Työnnä sormi varovasti broilerin kaulan kohdalta nahan ja rintafileen väliin. Liikuta sormea niin, että saat nahan irtoamaan lihasta. Täytä muodostunut tila maustevoilla. Hiero loput voista broilerin pintaan. Taita siivet taakse ja sido jalat tarvittaessa narulla.
Siirrä broileri uunivuokaan rintapuoli alaspäin ja paista ensin 200 asteessa 20 minuuttia. Käännä lintu, laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista toiset 20 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja paloittele feta vuokaan. Lisää oliivit ja terttukirsikkatomaatit. Paista vielä 15-20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.