Ras el hanout -uunikana
4
Henkeä
80 min

Ras el hanout -uunikana

Raaka-aineet

100 g pehmeää voita

2 rkl Ras el hanout -mausteseosta

1,5 tl suolaa

1 kpl Jyväbroiler Kokonainen Broileri Naturelli n1,1kg

1 pkt fetajuustoa

2 dl pieniä kivettömiä mustia oliiveja

500 g terttukirsikkatomaatteja

Näin se hoituu

Tämä ras el hanout -uunikana on lempparini, kun haluan viikonloppuna löysäillä, mutta myös syödä hyvin. Alkuvalmistelujen jälkeen ateria kypsyy uunin syleilyssä aivan itsekseen ja hei, se maku! Rakastan lämpöisiä mausteita sisältävän ras el hanout -mausteen ja kanan komboa. Kun tähän lisää fetaa ja uunipaahdettuja tomaatteja, niin makunautinto on taattu.
reseptin kehittäjä Mari Moilanen, Jotain maukasta -blogi

Nosta broileri huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen valmistusta. Sekoita voin joukkoon Ras el hanout -mausteseos ja suola. Pyyhi broileri kuivaksi. Työnnä sormi varovasti broilerin kaulan kohdalta nahan ja rintafileen väliin. Liikuta sormea niin, että saat nahan irtoamaan lihasta. Täytä muodostunut tila maustevoilla. Hiero loput voista broilerin pintaan. Taita siivet taakse ja sido jalat tarvittaessa narulla.

Siirrä broileri uunivuokaan rintapuoli alaspäin ja paista ensin 200 asteessa 20 minuuttia. Käännä lintu, laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista toiset 20 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja paloittele feta vuokaan. Lisää oliivit ja terttukirsikkatomaatit. Paista vielä 15-20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut