Retiisi-kanapizza
4
Henkeä
90 min

Retiisi-kanapizza

Raaka-aineet

Pizzataikina:

25 g tuorehiivaa

1 tl sokeria

3 dl n. kädenlämpöistä vettä

400 g 00-vehnäjauhoja

1/2 dl oliiviöljyä

2 tl suolaa

Pikkelöidyt retiisit:

1 rkl sokeria

1 rkl omenaviinietikkaa

2 rkl vettä

4 erivärisiä retiisejä ohuina viipaleina

Lisäksi:

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Rucola-Appelsiini 390g

400 g pizzakastiketta

250 g mozzarellajuustoa

rucolaa

Näin se hoituu

Kokeile tänä kesänä grillata pizzasi suoralla lämmöllä, jolloin saat siihen ihanan savuisen maun ja kauniin paahteisen ulkonäön. Täytteinä maistuu rucolalla ja appelsiinilla maustettu kananfilee, pirtsakat pikkelöidyt retiisit sekä täyteläinen mozzarella.

Sekoita hiiva ja sokeri veteen. Anna levätä huoneenlämmössä noin 5 minuuttia, kunnes seos alkaa kuplia. Sekoita joukkoon jauhot, oliiviöljy sekä suola, ja alusta noin viisi minuuttia. Lisää jauhoja jos tarvetta on. Taikina saa olla vielä melko pehmeää, mutta kuitenkin käsistä irtoavaa. Jaa taikina neljään osaan ja anna palojen kohota huoneenlämmössä peitettyinä 1–1½ tuntia.

Sekoita sokeri, etikka ja vesi niin, että sokeri sulaa. Lisää retiisit liemen joukkoon ja anna maustua hetki jääkaapissa.

Grillaa fileet tai paista ne pannulla. Anna vetäytyä hetki ja leikkaa viipaleiksi.

Muotoile taikinasta kiekkoja jauhotetulla pöydällä. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja nosta grilliin pizzakiven päälle. Käännä pohja ja täytä se pizzakastikkeella, mozzarellalla sekä fileeviipaleilla. Jatka grillaamista vielä niin, että juusto on vähän sulanut ja pohja on kauttaaltaan kypsä. Viimeistele pizza retiisiviipaleilla ja rucolalla.

Vinkki! Voit kypsentää pizzan myös 250-asteisessa uunissa esilämmitetyllä pizzakivellä tai uunipellillä.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut