Roomalainen peltipizza
4
Henkeä
300 min

Roomalainen peltipizza

Raaka-aineet

1 pkt Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Basilika-Sitruunaruoho 350g

2 tl rypsiöljyä

0,5 tl suolaa

250 g Ricotta-juustoa

250 g buffalomozzarellaa

100 g kovaa vuohenjuustoa

200 g lehtikaalia

1 tl chilihiutaleita

1 kpl sitruuna

tuoretta oreganoa

Pohja:

3,5 dl vettä

2 tl kuivahiivaa

1 rkl oliiviöljyä

2 tl suolaa

7,5 dl vehnäjauhoja

Näin se hoituu

Herkullinen roomalainen peltipizza on pinnalta rapea ja sisältä pehmeä. Täydellisen lopputuloksen saat kohottamalla taikinaa yön yli jääkaapissa kelmulla peitettynä.

Lämmitä vesi. Sekoita vesi, kuivahiiva, oliiviöljy ja suola keskenään. Lisää jauhoja vähän kerrallaan veteen ja vaivaa taikinaa noin viisi minuuttia. Peitä kannella tai kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä vähintään neljä tuntia. Mikäli aikataulu sallii, voit antaa taikinan kohota jääkaapissa seuraavaan päivään saakka, jolloin pohjasta tulee vielä maukkaampi.

Kypsennä broilerisuikaleet pannulla tilkassa öljyä. Painele pizzataikina varovasti uunipellille leivinpaperin päälle levyksi. Levitä pohjalle Ricotta-juusto, revi päälle mozzarella ja raasta sen päälle vielä vuohenjuusto. Poista lehtikaalista kova keskus, revi paloiksi ja aseta broilerisuikaleiden kanssa juuston päälle. Paista pizzaa uunin keskiosassa 250 asteessa noin 10 minuuttia. Voit käyttää myös grillivastuksia paahteisen värin saamiseksi.

Viimeistele pizza chilihiutaleilla, raastetulla sitruunankuorella ja oreganon lehdillä.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut