Rosmariini-karpalobroileria, grillattua kantarellia ja viikunaa sekä karpalo-chutneyta
2
Henkeä
35 min

Rosmariini-karpalobroileria, grillattua kantarellia ja viikunaa sekä karpalo-chutneyta

Raaka-aineet

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Rosmariini-Karpalo 390 g

1 rkl oliiviöljyä

200 g tuoreita kantarelleja

1 rkl rosmariinin lehtiä

1 valkosipuli hienonnettuna

1/2 tl suolaa

4 viikunaa puolikkaina

Karpalo-chutney:

1 punasipuli hienonnettuna

200 g (pakaste-)karpaloita

1 appelsiinin kuori ja mehu

3 rkl valkoviinietikkaa

2 dl ruokosokeria

1 tl suolaa

2 tähtianista

Näin se hoituu

Kantarellien metsäisen täyteläistä makua täydentää aromaattinen rosmariini. Tämän kauniin annoksen kruunaa makeat grillatut viikunat ja kirpsakka karpalochutney.

Valmista ensin chutney. Laita kaikki ainekset kattilaan, ja keitä kasaan noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.

Ruskista broilerin fileet molemmin puolin pannulla ½ rkl öljyssä. Kypsennä loppuun uunissa 180 asteessa 20–25 minuuttia. Mausta kantarellit lopulla öljyllä, rosmariinilla, valkosipulilla ja suolalla. Grillaa kantarellit ja viikunat niin, että ne saavat väriä.

Tarjoile broileri chutneyn, kantarellien ja viikunoiden kanssa.