Rosmariini-karpalobroileria ja lämmintä juurikas-salaattia
2
Henkeä
45 min

Rosmariini-karpalobroileria ja lämmintä juurikas-salaattia

Raaka-aineet

4 kpl raitajuurta

4 kpl keltajuurta

1 rkl rypsiöljyä

1 rkl hunajaa

2-3 kpl rosmariinin oksaa

suolaa

rouhittua mustapippuria

2 tl raastettua piparjuurta

2 dl turkkilaista jogurttia

40 g kuorittuja pistaasipähkinöitä

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Rosmariini-karpalo 390g

0,5 rkl rypsiöljyä

2 rkl granaattiomenan siemeniä

mintun lehtiä

Näin se hoituu

Punajuuren sukulaiset raita- ja keltajuuri ovat näyttäviä pääraaka-aineita syksyiseen juures-salaattiin. Punajuurta miedomman maun omaavat juurikkaat maistuvat niin kypsennettyinä kuin raakanakin, kunhan leikkaat juurikkaista oikein ohuita viipaleita.

Kuori raita- ja keltajuuret. Viipaloi yksi raita- ja yksi keltajuuri mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja laita jääveteen odottamaan annoksen viimeistelyä. Leikkaa loput juurikkaat ronskeiksi lohkoiksi ja sekoita lohkoihin rypsiöljy, hunaja, rosmariinin lehdet, sekä suolaa ja pippuria. Paahda juurikkaita 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Sekoita raastettu piparjuuri jogurttiin. Paahda pistaasipähkinät nopeasti pannulla ja mausta suolalla.

Paista broilereihin kaunis väri öljytyllä pannulla, ja kypsennä loppuun 200-asteisessa uunissa, noin 15-20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja leikkaa viipaleiksi.

Levitä jogurttikastiketta lautasen pohjalle. Aseta jogurtin päälle paahdetut juurekset, pähkinät, granaattiomenan siemenet sekä raa’at juurikasviipaleet. Koristele hienonnetulla minttua.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut