
Rosmariini-karpalobroileria ja lämmintä juurikas-salaattia
Raaka-aineet
4 kpl raitajuurta
4 kpl keltajuurta
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
2-3 kpl rosmariinin oksaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 tl raastettua piparjuurta
2 dl turkkilaista jogurttia
40 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Rosmariini-karpalo 390g
0,5 rkl rypsiöljyä
2 rkl granaattiomenan siemeniä
mintun lehtiä
Näin se hoituu
Kuori raita- ja keltajuuret. Viipaloi yksi raita- ja yksi keltajuuri mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja laita jääveteen odottamaan annoksen viimeistelyä. Leikkaa loput juurikkaat ronskeiksi lohkoiksi ja sekoita lohkoihin rypsiöljy, hunaja, rosmariinin lehdet, sekä suolaa ja pippuria. Paahda juurikkaita 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Sekoita raastettu piparjuuri jogurttiin. Paahda pistaasipähkinät nopeasti pannulla ja mausta suolalla.
Paista broilereihin kaunis väri öljytyllä pannulla, ja kypsennä loppuun 200-asteisessa uunissa, noin 15-20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja leikkaa viipaleiksi.
Levitä jogurttikastiketta lautasen pohjalle. Aseta jogurtin päälle paahdetut juurekset, pähkinät, granaattiomenan siemenet sekä raa’at juurikasviipaleet. Koristele hienonnetulla minttua.