
Salvia-appelsiinikana ja karpalochutney
Raaka-aineet
1 kpl Jyväbroiler Kokonainen Broileri Naturelli noin 1,1 kg
1 pkt Jyväbroiler Broileripekonia 120 g
200 g pitkiä papuja
Marinadi:
2 appelsiinin kuoret ja mehu
1/2 ruukku salviaa hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 dl öljyä
1/2 dl omenaviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Karpalochutney:
1 appelsiinin mehu ja kuori
2 dl hillosokeria
1/2 dl punaviinietikkaa
1 tl tuoretta inkivääriä raasteena
1 kanelitanko
2 tähtianista
1/2 tl suolaa
1 oksa salviaa
4 dl karpaloita
Näin se hoituu
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Pyöritä Jyväbroiler marinadissa ja anna maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
Laita chutneyn ainekset karpaloita lukuun ottamatta kasariin. Kiehauta, ja lisää joukkoon karpalot. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
Ota kana huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Nosta kana uunivuokaan. Asettele pinnalle broileripekonit. Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia ja peitä sitten foliolla. Kypsennä vielä noin tunti, kunnes lihan sisälämpötila paksuimmasta kohdasta on 75 astetta. Lisää paiston loppuvaiheessa samaan uunivuokaan pavut.
Koristele halutessasi esimerkiksi karpaloilla ja appelsiininkuoriraasteella ennen tarjoilua.