Seesamikanaa ja mango-sitrussalaattia

Työaika Kokonaisaika 40 min
4 annosta

Ihanassa mango-sitrussalaatissa maistuu paahteisen lakritsinen fenkoli sekä trooppinen mango, sekä mandariini ja veriappelsiini. Salaatin kruunaavat misolla ja seesaminsiemenillä kuorrutetut kananfileesuikaleet ja kirpeän tulinen kastike.

Raaka-aineet

3 rkl misotahnaa

vettä

1 pkt Jyväbroiler Iso Suikale Broilerin Fileestä Naturelli 330g

suolaa

mustapippuria

3 mustia ja vaaleita seesaminsiemeniä

1 rkl rypsiöljyä

Mango-sitrussalaatti:

2 fenkolia

1 rkl rypsiöljyä

suolaa

1 mango

4 mandariinia

2 veriappelsiinia

2 punasipulia

Chili-limekastike:

3 rkl rypsiöljyä

2 limen mehu

2 tl chilihiutaleita

1 rkl soijakastiketta

1 rkl hunajaa

Valmistusohje

Nypi fenkolin tillimäiset lehdet irti. Viipaloi fenkolit pitkittäin. Pirskota viipaleille rypsiöljyä ja mausta suolalla. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

 

Kuori ja viipaloi mango, mandariinit, appelsiinit ja punasipulit.

 

Lisää misotahnan joukkoon tilkka vettä. Pyörittele fileesuikaleet tahnassa ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Pyörittele suikaleet sen jälkeen seesaminsiemenissä niin, että siemenet jäävät pintaan kiinni.

 

Paista suikaleet kypsiksi öljytyllä pannulla.

 

Sekoita chili-limekastikkeen ainekset keskenään.

 

Kokoa salaatin ainekset vadille tai lautaselle.

 

Nosta fileesuikaleet salaatin päälle ja viimeistele chili-limekastikkeella ja fenkolin lehdillä.

Maistuiko ruoka?

Näillä tuotteilla onnistut