Souvlaki-vartaat, paahdettua kreikkalaista salaattia ja minttujogurttikastiketta
4
Henkeä
30 min

Souvlaki-vartaat, paahdettua kreikkalaista salaattia ja minttujogurttikastiketta

Raaka-aineet

Souvlaki-vartaat:

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Fileevarras Merisuola 430g

1 rkl oliiviöljyä

0,5 rkl kuivattua oreganoa

0,5 kpl sitruunan kuori ja mehu

1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna

Paahdettu kreikkalainen salaatti:

2 kpl punasipulia lohkoina

1 kpl pieni kesäkurpitsa viipaleina

250 g kirsikkatomaatteja

100 g kalamataoliiveja

200 g fetajuustoa paloina

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl kuivattua oreganoa

1 tl suolaa

1 rkl punaviinietikkaa

2 rkl hienonnettua tilliä

Minttujogurttikastike:

1 rkl hienonnettua minttua

1 tl chilihiutaleita

2 dl kreikkalaista jogurttia

Näin se hoituu

Mausta vartaat oliiviöljyllä, oreganolla, sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella, sekä valkosipulilla. Kypsennä vartaat grillissä tai pannulla.

Sekoita salaatin ainekset etikkaa ja tilliä lukuun ottamatta uunipellillä. Paahda 200 asteessa noin 10 minuuttia. Sekoita joukkoon vielä etikka ja tilli.

Sekoita minttu sekä chilihiutaleet jogurttiin, ja tarjoile souvlaki-vartaiden sekä salaatin kanssa.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut