Taatelisiirapilla glaseerattu Jyväbroiler ja inkivääriporkkanoita

Työaika Kokonaisaika 2 t
4 annosta

Makua tulviva makea taatelisiirappi sopii täydellisesti jouluisen Jyväbroilerin glaseeraamiseen. Inkiväärillä maustetut hunajaiset porkkanat antavat annokselle täyteläistä makua ja kaunista väriä.

Raaka-aineet

1 kpl Jyväbroiler Kokonainen Broileri Naturelli n1,1kg

Glaseerauskastike:

10 kpl kuivattua, kivetöntä taatelia

1 rkl rypsiöljyä

3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

4 kpl appelsiinia

1 kanelitanko

1/2 tl juustokuminaa

1/2 tl suolaa

Inkivääriporkkanat:

400 g erivärisiä porkkanoita

1 rkl rypsiöljyä

1/2 tl inkiväärijauhetta

2 rkl hienonnettua timjamia

1 rkl hunajaa

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

kuivattuja karpaloita

timjamia

Valmistusohje

Laita kattilaan viipaloidut taatelit, rypsiöljy ja valkosipuli. Lisää kahden appelsiinin raastettu kuori sekä neljän appelsiinin mehu, kanelitanko, juustokumina ja suola.

 

Keitä kasaan noin 10 minuuttia ja surauta pyreeksi sauvasekoittimella. Lisää tilkka vettä, jos glaseerauskastike vaikuttaa liian jäykältä. 

 

Pese porkkanat ja leikkaa pitkittäin kahteen tai neljään osaan. Mausta rypsiöljyllä, inkiväärillä, timjamilla, hunajalla, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.

 

Aseta porkkanat vuoan pohjalle ja broileri porkkanoiden päälle. 

 

Valele glaseerauskastiketta broilerin pinnalle ja laita vuoka 180-asteiseen uuniin keskitasolle. Kypsennä 1–1½ tuntia, kunnes broileri on läpikypsää (sisälämpö 75 astetta).

 

Viimeistele vuoka ennen tarjoilua kuivatuilla karpaloilla ja timjamin oksilla.

Maistuiko ruoka?

Näillä tuotteilla onnistut