Tamarindibroileria ja pikkelöityä vesimelonia
4
Henkeä
45 min

Tamarindibroileria ja pikkelöityä vesimelonia

Raaka-aineet

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Naturelli 640g

Tamarindikastike:

1 kpl sipuli

1 kpl valkosipulinkynsi

1 rkl rypsiöljyä

1 tl inkivääritahnaa

2 rkl tamarinditahnaa

2 rkl hunajaa

1 rkl soijakastiketta

0,5 tl cayennepippuria

1 dl appelsiinimehua

1 kpl limen mehu ja kuoriraaste

Pikkelöidyt vesimeloni ja pikkutomaatit:

500 g vesimelonia

1 tl korianterinsiemeniä

0,5 dl omenaviinietikkaa

1 kpl limen mehu ja kuoriraaste

1 tl hunajaa

2 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

200 g keltaisia kirsikkatomaatteja

tuoretta korianteria

Näin se hoituu

Makeapintainen tamarindibroileri ja raikkaat pikkelöidyt vesimelonit ja pikkutomaatit ovat ihanan aurinkoinen ja raikas combo. Voit kypsentää broilerinfileet myös grillissä. Suosi tässä reseptissä hieman pienempiä vesimeloneja niiden kiinteämmän koostumuksen takia.

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä ja lisää joukkoon inkivääritahna, tamarinditahna, hunaja, soijakastike, cayennepippuri, appelsiinimehu ja limen mehu sekä raastettu kuori. Keitä kasaan, kunnes koostumus on siirappimainen.

Valele broilerinfileet tamarindikastikkeella. Paista broilereihin pannulla väri molemmin puolin ja kypsennä uunissa 180 asteessa noin 20–25 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 75 astetta.

Kuori vesimeloni ja pilko se paloiksi. Paahda korianterinsiemeniä kattilassa, kunnes ne alkavat poksahtelemaan. Ota pannu pois liedeltä ja lisää etikka, limen mehu ja kuori, hunaja, oliiviöljy sekä suola. Kaada liemi vesimelonien päälle. Puolita kirsikkatomaatit ja sekoita melonien joukkoon.

Leikkaa kypsät tamarindibroilerinfileet halutessasi kahtia. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoile vesimelonien ja kirsikkatomaattien kanssa.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut