
Tamarindibroileria ja pikkelöityä vesimelonia
Raaka-aineet
1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Naturelli 640g
Tamarindikastike:
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
1 rkl rypsiöljyä
1 tl inkivääritahnaa
2 rkl tamarinditahnaa
2 rkl hunajaa
1 rkl soijakastiketta
0,5 tl cayennepippuria
1 dl appelsiinimehua
1 kpl limen mehu ja kuoriraaste
Pikkelöidyt vesimeloni ja pikkutomaatit:
500 g vesimelonia
1 tl korianterinsiemeniä
0,5 dl omenaviinietikkaa
1 kpl limen mehu ja kuoriraaste
1 tl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
200 g keltaisia kirsikkatomaatteja
tuoretta korianteria
Näin se hoituu
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä ja lisää joukkoon inkivääritahna, tamarinditahna, hunaja, soijakastike, cayennepippuri, appelsiinimehu ja limen mehu sekä raastettu kuori. Keitä kasaan, kunnes koostumus on siirappimainen.
Valele broilerinfileet tamarindikastikkeella. Paista broilereihin pannulla väri molemmin puolin ja kypsennä uunissa 180 asteessa noin 20–25 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 75 astetta.
Kuori vesimeloni ja pilko se paloiksi. Paahda korianterinsiemeniä kattilassa, kunnes ne alkavat poksahtelemaan. Ota pannu pois liedeltä ja lisää etikka, limen mehu ja kuori, hunaja, oliiviöljy sekä suola. Kaada liemi vesimelonien päälle. Puolita kirsikkatomaatit ja sekoita melonien joukkoon.
Leikkaa kypsät tamarindibroilerinfileet halutessasi kahtia. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoile vesimelonien ja kirsikkatomaattien kanssa.