Tandooribroileria, pähkinäriisiä ja korianterijogurttia
4
Henkeä
90 min

Tandooribroileria, pähkinäriisiä ja korianterijogurttia

Raaka-aineet

2 pkt Jyväbroiler 240g Broilerin Filee

1 dl tandooritahnaa

Pähkinäriisi:

1 kpl punainen chili

1 kpl kevätsipuli

50 g litteitä herneenpalkoja

1 kpl porkkana

1 dl säilykekidneypapuja

3 dl basmatiriisiä

9 dl vettä

1 tl suolaa

2 dl suolapähkinöitä

Korianterijogurtti:

1 ruukku korianteria

4 dl turkkilaista jogurttia

suolaa

mustapippuria myllystä

Näin se hoituu

Laita broilerinfileet ja tandooritahna muovipussiin ja pyörittele tahna tasaisesti fileiden pintaan. Laita fileet jääkaappiin maustumaan. Grillaa tai paista kypsiksi ennen tarjoilua.

Leikkaa chili, kevätsipuli ja herneenpalot ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Valuta pavut. Huuhtele riisi. Kiehauta vesi ja suola. Lisää huuhdellut riisit ja anna hiljalleen kiehua noin 10 minuuttia. Lisää pavut ja keitä vielä minuutin verran. Sekoita kuuman riisin joukkoon vielä chili, kevätsipuli, herneenpalot, porkkana, pavut ja suolapähkinät. Anna riisin levätä kannen alla hetki ennen tarjoilua.

Nypi korianterista lehdet korkeareunaiseen kulhoon tai blenderin kannuun. Lisää jogurtti, sekä hieman suolaa ja pippuria. Surauta sauvasekoittimella tai blenderillä tasaiseksi kastikkeeksi.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut