Tiian Isoisän grillikana ja caesarsalaatti
4
Henkeä
75 min

Tiian Isoisän grillikana ja caesarsalaatti

Raaka-aineet

1 Jyväbroiler Chili-Paprika Halsteribroileri n1,3kg

Maître d'Hôtel -maustevoi:

150 g pehmeää voita

3-4 tippa Worchester-kastiketta

2-3 valkosipulinkynttä murskattuna

3-4 rkl silputtua persiljaa

1 sitruunan kuoriraaste

1/2 sitruunan mehu

cayennepippuria

mustapippuria ja suolaa

Caesar-dressing:

2-3 valkosipulinkynttä murskattuna

1-2 anjovisfileetä

1 rkl anjovislientä

2-3 dl majoneesia

1/2-1 rkl valkoviinietikkaa

1-3 rkl (vettä)

Caesarsalaatti:

2-3 rkl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi murskattuna

2 timjaminoksaa tai ½ tl kuivattua timjamia

3-4 siivua hyvää vaaleaa leipää kuutioituna

2 romaine- tai lehtisalaattia käsin revittyinä

parmesaania raasteena tai lastuina

(basilikaa ja/tai lehtipersiljaa koristeeksi)

Näin se hoituu

Tiia toivoi huippukokki Hans Välimäeltä Jyväbravuurikseen reseptiä, jossa yhdistyisivät huippulaadukkaat ainekset sekä rakas makumuisto lapsuudesta. Tiian isoisä valmisti huippuherkullista kokonaiskanaa, jonka salaisuus oli ihanassa maustevoissa. Hans vinkkasi Tiialle klassisen Maître d'Hôtel -maustevoin reseptin. Tiia yllättyi kuinka näppärää maustevoin valmistaminen on, ja vannoi että tästä eteenpäin tekevänsä aina maustevoin itse. Tiia toivoi myös että ruuan valmistus kävisi näppärästi. Ettei keittiössä tarvitse viettää aikaa tunti tolkulla. Yksinkertaiset jutut, ne on niitä parhaita.

Ota halsteribroileri huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen kypsennystä. Poista broileri pakkauksesta ja aseta se grilliin sellaisenaan tai halsterissa. Grillaa välillä käännellen noin tunnin ajan, kunnes lihan sisälämpötila on paksuimmasta kohdasta 75 astetta.

Sekoita pehmeän voin joukkoon muut maustevoin ainekset. Muotoile maustevoi leivinpaperin avulla tangoksi ja nosta jääkaappiin kovettumaan.

Sekoita caesar-dressingin ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Jos kastike on liian paksua, voit ohentaa sitä lisäämällä tilkan vettä.

Kuumenna öljy pannulla, ja lisää valkosipuli ja timjami. Lisää leipäkuutiot ja paahda kauniin kullanruskeiksi. Sekoita caesar-dressing salaatin joukkoon. Lisää salaatin päälle krutongit ja parmesaani. Koristele halutessasi yrteillä.

Anna halsteribroilerin vetäytyä hetki grillauksen jälkeen, ja leikkaa se sitten muutamaan palaan tarjolle. Leikkaa maustevoi kiekoiksi ja lisää kiekot grillatun halsteribroilerin päälle. Tarjoile caesarsalaatin kera

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut