Tomaattirisottoa ja Jyväbroileria
4
Henkeä
30 min

Tomaattirisottoa ja Jyväbroileria

Raaka-aineet

1 pkt Jyväbroiler 450g Basilika-tomaatti Broilerin Fileepihvi

1 kpl sipuli

1 kpl valkosipulinkynsi

3 rkl oliiviöljyä

3 dl risottoriisiä

1 dl (valkoviiniä)

7-9 dl kasvis- tai kanalientä

3 dl paseerattua tomaattia

100 g mascarponejuustoa

hieman mustapippuria

(suolaa)

Lisäksi:

tuoretta basilikaa

kirsikkatomaatteja

(raastettua parmesaanijuustoa)

Näin se hoituu

Ota broilerinfileet huoneenlämpöön. Kuumenna liemi. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulisilppuja öljyssä matalalla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää riisi ja sekoita. Mikäli käytät valkoviiniä, lisää se kattilaan. Sekoita ja anna viinin imeytyä riisiin. Lisää seuraavaksi kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan riisin joukkoon. Anna liemen imeytyä ennen seuraavan kauhallisen lisäämistä. Sekoita välillä risottoa voimakkaasti. Jatka, kunnes riisi oli liki kypsää.

Lisää paseerattu tomaatti ja mascarponejuusto. Anna risoton tekeytyä vielä hetki. Mausta parmesaanilla, mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Huomaa, että risoton rakenne saa jäädä löysäksi.

Paista risoton valmistuessa fileepihvit kypsiksi pannulla. Tarjoa risotto fileepihvien, kirsikkatomaattien ja tuoreen basilikan kanssa. Ripottele halutessasi päälle parmesaania.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut