Toscanalaista sitruunabroileria
2
Henkeä
90 min

Toscanalaista sitruunabroileria

Raaka-aineet

1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl rouhittua mustapippuria

2 sitruunaa

1 rkl hienonettua timjamia

1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Persilja-Valkosipuli 390g

100 g voita

1/2 dl valkoviiniä

1 dl kanalientä

Lyttyperunat:

400 g pieniä perunoita

2 rkl oliiviöljyä

2 rosmariinin oksaa

suolaa

mustapippuria

Näin se hoituu

Jyväbroilerin persiljalla ja valkosipulilla maustettu rintafilee saa tässä reseptissä ihanan sitruunaisen kuoren. Tarjoile fileet rapeiden lyttyperunoiden ja kanaliemestä valmistetun sitruunaisen kastikkeen kanssa.

Pese perunat huolellisesti. Pyöräytä perunat öljyssä ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Valmistele sillä aikaa broilerinfileet uuniin.

Sekoita vehnäjauhot, mustapippuri, yhden sitruunan raastettu kuori ja timjami keskenään. Pyörittele broilerinfileet jauhoseoksessa, ja paista ne pannulla reilussa voissa rapeiksi. Älä putsaa pannua, vaan jätä se odottamaan kastikkeen tekoa.

Viipaloi raastamaton sitruuna. Laita viipaleet uunivuoan pohjalle ja aseta broilerinfileet viipaleiden päälle.

Lyttää lämpimät perunat mukin tai lasin pohjalla. Mausta rosmariinin lehdillä, suolalla ja pippurilla, ja jatka perunoiden paistamista vielä noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat rapeita. Broilerinfileille riittää uunissa hieman lyhyempi aika, noin 20-25 minuuttia.

Kaada pannulle valkoviini ja kiehauta. Lisää joukkoon kanaliemi ja kuoritun sitruunan mehu, ja keitä hetki kasaan. Suurusta tarvittaessa.

Tarjoile sitruunabroileri lyttyperunoiden ja kastikkeen kanssa.

Näillä Jyväbroiler-tuotteilla onnistut