
Broileripiirakka
Raaka-aineet
Piirakkapohja:
2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g voita
0,5 dl maitorahkaa
Täyte:
1 pkt Jyväbroiler Suomalainen Kylmäsavubroileri 100g
1 kpl parsakaali
2 dl kermaa
2 kpl kananmunaa
1-2 tl Dijon-sinappia
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 dl juustoraastetta
Lisäksi:
salaattia tai salaatinversoja
lehtipersiljaa
kirsikkatomaatteja
Näin se hoituu
Suikaloi kylmäsavubroileri. Leikkaa parsakaali varsineen pieniksi paloiksi. Sekoita keskenään kerma ja kananmunat. Mausta kermaseos sinapilla, suolalla ja pippurilla.
Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Ripottele kylmäsavubroileri- ja parsakaalipalat pohjalle. Kaada muna-kermaseos päälle. Ripottele juustoraaste päällimmäiseksi.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia eli kunnes piirakan täyte on hyytynyt ja reuna on kullanruskea. Koristele haalea tai jäähtynyt piiras salaatinversoilla, lehtipersiljalla ja kirsikkatomaateilla.