Broileripiirakka
6
Henkeä
60 min

Broileripiirakka

Raaka-aineet

Piirakkapohja:

2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

100 g voita

0,5 dl maitorahkaa

Täyte:

1 pkt Jyväbroiler 100g Suomalainen Kylmäsavubroileri

1 kpl parsakaali

2 dl kermaa

2 kpl kananmunaa

1-2 tl Dijon-sinappia

0,5 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1 dl juustoraastetta

Lisäksi:

salaattia tai salaatinversoja

lehtipersiljaa

kirsikkatomaatteja

Näin se hoituu

Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola. Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhoseos murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita tekeytymään jääkaappiin vähintään tunniksi. Voit tehdä taikinan myös edellisenä päivänä.

Suikaloi kylmäsavubroileri. Leikkaa parsakaali varsineen pieniksi paloiksi. Sekoita keskenään kerma ja kananmunat. Mausta kermaseos sinapilla, suolalla ja pippurilla.

Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Ripottele kylmäsavubroileri- ja parsakaalipalat pohjalle. Kaada muna-kermaseos päälle. Ripottele juustoraaste päällimmäiseksi.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia eli kunnes piirakan täyte on hyytynyt ja reuna on kullanruskea. Koristele haalea tai jäähtynyt piiras salaatinversoilla, lehtipersiljalla ja kirsikkatomaateilla.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut