Lämpimät villiyrtti-kanaleivät
Kerää alkukesän monipuoliset villiyrtit talteen ja loihdi niiden avulla herkullisia sekä näyttäviä annoksia. Villiyrttien sijaan voit käyttää tässä reseptissä myös perinteisiä kaupasta saatavia yrttejä kuten vaikkapa korianteria ja minttua.
Raaka-aineet
1 pkt Jyväbroiler Broilerin Fileepihvi Paahteinen Paprika 380g
4-6 maalaisleipäviipaletta
villiyrttejä viimeistelyyn
Romesco-kastike:
1 vihreä paprika halkaistuna:
1 jalapeno halkaistuna
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1/2 dl hienonnettuja villiyrttejä (esim. siankärsämö, voikukanlehti, ketunleipä)
1/2 dl kuorittuja manteleita
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Paistetut pikkutomaatit:
25 g voita
250 g erivärisiä pikkutomaatteja halkaistuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje
Grillaa fileepihvit tai paista ne pannulla.
Laita paprika, jalapeno ja valkosipuli uunipellille ja sivele öljyllä. Paahda 220-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kumoa paahdetut kasvikset korkeaan kulhoon tai blenderin kannuun ja lisää villiyrtit, mantelit, oliiviöljy, etikka, suola ja pippuri, ja surauta sauvasekoittimella tai blenderissä kastikkeeksi.
Ruskista voi pannussa ja lisää tomaatit sekä valkosipuli pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä tomaatteja hetki.
Viipaloi fileepihvit.
Paahda leivät grillissä tai paahtimessa.
Leitä leiville romesco-kastiketta, ja lisää päälle kanaa ja tomaattia. Viimeistele villiyrteillä.