Mozzarellabroileri
Mozzarellabroileri valmistuu kätevästi pannulla, mutta voit myös laittaa paistetut fileet tomaattikastikkeen ja juustojen kanssa uunivuokaan ja kypsentää annoksen uunissa. Lisukkeeksi sopii pastan lisäksi esimerkiksi riisi tai perunamuusi.


Raaka-aineet
2 dl vehnäjauhoja
2 kpl kananmunaa rikottuna ja sekoitettuna kulhossa
2 dl korppu- tai pankojauhoja
2 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Naturelli 320g
0,5 dl rypsiöjyä
1 tl suolaa
600 g tomaattikastiketta
2 kpl (à 150g) mozzarellajuustoa viipaloituna
50 g parmesaania raastettuna
5 dl kuivapastaa
tuoretta basilikaa ja rouhittua mustapippuria viimeistelyyn
Valmistusohje
Laita vehnäjauhot, rikotut kananmunat ja korppujauhot erillisiin astioihin. Pyörittele broilerfileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
Kuumenna rypsiöljy kasarissa. Paista fileet kullanruskeiksi molemmin puolin, noin 2 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja lisää joukkoon tomaattikastike.
Keitä fileitä tomaattikastikkeessa noin viiden minuutin ajan. Lisää fileiden päälle mozzarellajuustoviipaleet ja ripottele lopuksi päälle parmesaani. Laita kansi kasarin päälle ja kypsennä miedolla lämmöllä kunnes juusto on sulanut (noin 3–5 min).
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi suolatussa vedessä. Nosta fileet tarjoiluastialle ja pyöritä keitetty pasta tomaattikastikkeessa. Viimeistele mozzarellabroileri tuoreilla basilikan lehdillä ja rouhitulla mustapippurilla.