Paprikakanaa, tomaattipilahvia ja vaahdotettua fetaa
Täyteläisen tomaattinen tomaattipilahvi sisältää runsaasti värikkäitä kirsikkatomaatteja ja se keitetään tomaattimehuun. Paahteisella paprikalla maustetun kanafileen kanssa tarjotaan lisäksi ihanan kuohkeaa vaahdotettua fetaa.


Raaka-aineet
1 pkt Jyväbroiler Broilerin Fileepihvi Paahteinen Paprika 380g
Tomaattipilahvi:
1 sipuli hienonnettuna
2 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 dl pitkäjyväistä riisiä
6 dl tomaattimehua
2 dl vettä
400 g erivärisiä kirsikkatomaatteja
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 ruukku tuoretta minttua hienonnettuna
Vaahdotettu feta:
200 g fetaa murennettuna
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl smetanaa
1/2 limen mehu
1/2 tl mustapippuria
Valmistusohje
Ota fileet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsentämistä.
Paista kuumalla pannulla tilkassa öljyä yhteensä noin 6 min välillä kääntäen, kunnes sisälämpötila on 75°C.
Kuullota sipuli öljyssä kattilassa. Lisää valkosipuli ja riisi, kuullota hetki. Lisää nesteet ja hauduta riisi kypsäksi. Lisää kirsikkatomaatit, mausteet sekä minttu ja anna tomaattipilahvin vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Vaahdota feta voimakkaasti yleiskoneessa tai sähkövatkaimella tuorejuuston ja smetanan kanssa. Mausta vaahdotettu feta limemehulla ja mustapippurilla.
Tarjoile fileet tomaattipilahvin ja vaahdotetun fetan kera.