Pesto-kanapelti
Yhden pellin kanaherkku saa makua pestosta. Helpoimmalla pääsee käyttämällä valmista pestoa, mutta kotitekoinen toimii reseptissä tietystikin myös. Jyväbroilerin maustamattomien fileiden kanssa sopivia kasviksia ovat esimerkiksi bataatti, parsakaali, paprika ja kirsikkatomaatti, mutta voit toki myös varioida kasviksia sen mukaan mitä kaapistasi löytyy. Pidempään kypsyvät kasvikset kannattaa kuitenkin laittaa uuniin jo ennen kananfileitä.
Raaka-aineet
1 pkt Jyväbroiler Broilerin Filee Naturelli 320g
1 kuutioitu pieni bataatti
1 pilkottu parsakaali
1 pilkottu paprika
250 g kirsikkatomaatteja
150 g valmista pestoa
suolaa ja mustapippuria
Sitruunajogurtti:
2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria
1 rkl hunajaa
tuoretta basilikaa
suolaa ja mustapippuria
Koristeluun:
tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Sekoita kasvikset, kananfileet ja pesto isossa kulhossa ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
Levitä uunipellille niin, että fileet jäävät päällimmäisiksi.
Kypsennä 200-asteissa uunissa, kunnes fileet ovat läpikypsiä ja bataatit pehmeitä (noin 20 minuuttia).
Sekoita sitruunajogurtin ainekset keskenään.
Tarjoile pesto-kanapelti sitruunajogurtin kanssa tuoreella basilikalla koristeltuna.